Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

συνεχίζουμε τον "δρόμο" μας...

Βρισκόμαστε στα τέλη του Γενάρη και ο απόηχος των εορτών έχει περάσει για τα καλά. Όπως ήταν αναμενόμενο οι προσφορές, λόγω Χριστουγέννων, ήταν αυξημένες πράγμα που μας χαροποίησε γιατί ανακούφισαν και στήριξαν πολλούς συνανθρώπους μας. Η σκληρή καθημερινότητα, όμως, είναι ένα δύσκολο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όχι μόνο ως μιά συλλογικότητα που ασχολείται με την αλληλεγγύη αλλά συνολικά ως κοινωνία.
 Δεν θα κουραζόμαστε να τονίζουμε πως η αλληλεγγύη πρέπει να μας γίνει τρόπος ζωής ώστε να "μιλάμε" με το παράδειγμά μας και όχι με το στόμα μας. 
 Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και με την πάροδο του χρόνου αντιλαμβανόμαστε πως πιστεύουν σε εμάς και πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας. Ποιά μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτή; Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μισθός μας. Πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι μπορεί κάποιος να "πληρώνεται" με διαφορετικό τρόπο. Τα χρήματα πολλά μπορούν να αγοράσουν αλλά λίγα να υποκαταστήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δείξουμε προς την κοινωνία πως υπάρχει κι ένας διαφορετικός "δρόμος". Ένας "δρόμος" που είχαμε ξεχάσει να τον "περπατάμε". Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο και η κινήσεις, σαν και την δική μας, θα γίνονται απαραίτητες ως υγιής αντίδραση μιάς κοινωνίας η οποία επιζητά να επιβιώσει μελλοντικά με πολιτισμένους όρους. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σας θέλουμε αρωγούς, είτε μαζί μας είτε με οποιανδήποτε άλλη συλλογικότητα ανάλογης μορφής και φιλοσοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου